Algemeen

Wat is ons doel?
Happietaria Enschede zal dit jaar in het teken staan van de uitzichtloze situatie in Soedan. Na veel onrust in het gebied is het hard nodig om kinderen weer een toekomst te geven.

De bevolking van Soedan lijdt al vele jaren onder conflicten, natuurrampen, onderontwikkeling en armoede. Dat geldt vooral in gebieden die getroffen zijn door crises, zoals Darfur. In Darfur zijn moord, marteling, verkrachting en bombardementen nog altijd aan de orde van de dag. Dit heeft een enorme impact op de kwaliteit van het onderwijs en de voorzieningen die daarvoor nodig zijn. Het bestrijden van onveiligheid en armoede zijn de belangrijkste uitdagingen in Darfur.  Ook zijn veel ouders zich nu niet bewust van het belang van onderwijs, waardoor veel kinderen thuis worden gehouden.

Wat is ons beoogde resultaat?
Happietaria Enschede hoopt een bedrag van €20.000 binnen te halen om kinderen in een gebied in Soedan weer een toekomst te bieden door middel van scholing en andere belangrijke voorzieningen.

Wie is de doelgroep?

Wat gaat er gebeuren?
Om dit doel te bereiken, wordt het volgende bereikt:

  1. Een veilige leeromgeving: betere gebouwen en adequate sanitair- en watervoorzieningen
  2. Betere leermiddelen: gemotiveerde leraren en benodigd schoolmateriaal
  3. Een hogere kwaliteit van het onderwijs door een toename van het aantal gekwalificeerde docenten en vorming van kleinere klassen

De toegang tot en een betere kwaliteit van het onderwijs zal de toekomstige mogelijkheden voor kinderen en de gemeenschappen in Darfur verbeteren en bijdragen aan vrede en stabiliteit.

Wat is ZOA?
De opbrengst van Happietaria Enschede gaat naar de hulporganisatie ZOA. ZOA is een hulporganisatie die goed kijkt naar de situatie in een ontwikkelingsland. Hierbij zorgt zij ervoor dat de plaatselijke bevolking zoveel mogelijk wordt ingeschakeld bij het uitvoeren van het project. De plaatselijke bevolking wordt gevraagd een actieve rol te spelen in de verdeling van de hulpgoederen en het instant houden van het project. ZOA laat mensen in waardigheid en onderling vertrouwen samenwerken aan een toekomst, zodat dorpen en gezinnen zelfvoorzienend kunnen worden.